VoIP

VoIP maakt het mogelijk dat u kunt bellen over het internet. Voor ons als zakelijke aanbieder is de kwaliteit van uw gesprekken echter uitermate belangrijk, hierdoor benaderen wij VoIP op een andere manier dan andere providers.

Bij veel andere aanbieders loopt uw belverkeer over hetzelfde kanaal als het normale internetverkeer. Wanneer er plots een collega van u gaat downloaden merkt u dat aan de kwaliteit van het gesprek: er is een hickup of het gesprek valt even weg.

Bij ons echter reserveren we op uw verbinding van ons een apart stuk bandbreedte voor uw belverkeer. Hierdoor profiteert u altijd van de beste kwaliteit. Wij kunnen VoIP dan ook alleen aanbieden indien u een verbinding van ons afneemt.

 

VoIP - mogelijkheden

Bij BusinessConnect zijn er twee opties om VoIP te gaan gebruiken :

  1. Hosted VoIP
  2. Sip trunks

Hosted VoIP is ideaal wanneer u bijvoorbeeld geen eigen telefooncentrale heeft of deze aan vervanging toe is - of indien u vaak op verschillende plekken werkt.

Een Sip-trunk kunt u gebruiken wanneer u uw bestaande centrale wilt blijven gebruiken. Wij plaatsen een omvormer en zorgen voor het belverkeer. Dit is vaak ook al heel wat goedkoper dan bellen via uw klassieke vaste lijn.